Brandskyddsrådgivning
och verksamheter när brand bryter ut. Oavsett om du äger eller är nyttjanderättshavare av en byggnad har du en skyldighet enligt lag att ha ett fungerat brandskydd. Det är dock inte bara myndigheten som sätter krav utan du behöver också vara medveten om att ditt försäkringsbolag ställer krav på brandskyddet. Hantering av brandfarliga varor, rätt släckutrustning på rätt ställe, säker el, fungerande och servade brandredskap och brandsäker sophantering är några exempel på saker som ingår i att ha ett säkert brandskydd.
Hur kan vi hjälpa dig?
Vad är systematiskt brandskyddsarbete?
Tillsammans med brandingenjörerna
Vanliga frågor
Det finns många faktorer som avgör hur många personer som får vara i lokalen: antal utrymningsvägar, utrymningsdörrens bredd, våningsplan, dimensionerad persontäthet är bara några exempel. Kontakta våra experter så utgår vi från era förutsättningar.
Vid en viss mängd brandfarlig vara krävs tillstånd. Gränsen för “en viss mängd” beror på vilken typ av brandfarliga vara som hanteras och hur den förvaras. Kontakta våra experter så utgår vi från era förutsättningar.
Systematiskt brandskyddsarbete är inte dokument i en pärm utan det handlar om förståelse och kontroll men att ha kontroll på rådande status kan dock vara svårt i en vardag som ständigt är i rörelse.
Att tolka ett föreläggande kan ibland upplevas svårt men bristerna som skall åtgärdas är viktiga för er trygghet. Våra brandskyddskonsulter hjälper er tolka och rådgöra hur ni ska gå tillväga.
Beroende på omfattningen av ombyggnationen behövs det ta hänsyn till olika krav, exempel brandcellsindelning, brandtekniska installationer och utrymningsdimensionering. Kontakta våra experter så hjälper vi er göra rätt, redan från början.